Kiaulienos išpjova įdaryta špinatais ir varškės sūriu

kiaulienos ispjova idaryta spinatais ir varskes suriu
Mums reikės:
2 kiaulienos išpjovų po 700-800 g
3-4 riekelių varškės sūrio
1 skiltelės česnako
saujos šviežių špinatų
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. susmulkintų graikinių riešutų arba migdolų
druskos, šviežiai maltų juodųjų, kvepiančiųjų pipirų
granato vaisiaus sėklų
Gaminame. Kiaulienos išpjova įdaryta špinatais ir varškės sūriu
Kiaulienos išpjovos nuplaunamos, nusausinamos, pašalinamos sausgyslės ir plėvės. Kiekviena kiaulienos išpjova įpjaunama išilgai (bet ne iki galo), iš vidaus ir iš išorės įtrinama druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Sudedama į dubenį, uždengiama ir palieka 2-3 val. pasimarinuoti.

Špinatai nuplaunami, nusausinami ir suplėšomi mažesniais gabaliukais. Varškės sūris sutrupinamas nedideliais gabaliukais. Į dubenį suberiami špinatai, varškės sūris, susmulkinti riešutai, išspaudžiamas česnakas ir viskas išmaišoma.

Abi kiaulienos išjovos įdaromos paruoštu įdaru. Kad įdaras neiškristų, išpjovos kraštai susmaigstomi mediniais smeigtukais.

Į keptuvę įpilamas šlakelis aliejaus, įkaitinama, sudedamos įdarytos kiaulienos išpjovos ir apkepinama iš visų pusių. Sudedama į kepimo indą, dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 190 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Atsargiai ištraukiami mediniai smeigtukai. Kiaulienos išpjova įdaryta špinatais ir varškės sūriu supjaustoma 1,5-2 cm griežinėliais, apibarstoma granato sėklomis ir patiekiama. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas